Тасос плажове

Всички най-известните плажове на остров Тасос

Карта с всички плажове на остров Тасос, снимки от плажовете и всички услуги и удобства, които те предлагат. Открийте най-добрите плажове на остров Тасос, изберете  маршрути и  започнете вашата почивка на о-в Тасос.

Карта на Тасос
Карта на Тасос

Плажа Мармара (Салиара)

Местоположение:  Макриамос

Описание: Плажа се намира бизо до комплекса Макриамос, но ще трябва да минете  на няколко километра по черен път. Тои  е организиран плаж  с кристално сини води и бели  пясъци на мрамори и камъни, които придават усещане за тропически пейзаж с чадъри и бар на плажа.

Плажа Мармара (Салиара)
Плажа Мармара (Салиара)

Плажа Пахи

Местоположение: Скала Рахони

Описание: Пахи плажа (Pachis Beach) е голяма плажна ивица с фин пясък, ясни сини плитки води, идеален за деца. Намира се в Скала Рахони, на 5 км от пристанището на Тасос и един от най-организираните плажове с шезлонги, чадъри, отдаване под наем канута, водни колела, 2 бар на плажа, 2 ресторанта, хотели  и стаи

Плажа Пахи
Плажа Пахи

Плаж Гликади

Местоположение: порт

Описание: Плажът е пясъчен   с шезлонги, чадъри и бар на плажа, намиращи се на 4 км от пристанището на ферибота на остров Тасос. Идеално плаж за релаксация.

Плаж Гликади
Плаж Гликади

Плаж Скала Принос

Местоположение: Принос

Описание: Плажът на Скала Принос (Къмпинг EOT) е голям пясъчен плаж с шезлонги, чадъри, бар на плажа, по протежение на залива Принос, само на 700 метра от пристанището.

Плаж Скала Принос
Плаж Скала Принос

Плаж къмпинг Дедал (Daedalos)

Местоположение: Скала Сотирос

Скала Сотирос  на плажа на  къмпинг Дедал (Daedalos) е пясъчен плаж с плитки кристално чисти води, на 4 км от пристанището на Принос.

Скала Сотирос Тасос
Скала Сотирос

Плаж Металио

Местоположение: Лименария

Описание: Плажът е пясъчен мини плаж с кристално чисти води, плажни чадъри и бар на плажа. Намира се в Лименария зад двореца  на мястото, кадето  обработвали продукцията от  мините. През лятото има  много концерти в рамките на фестивала на община Тасос.

Плаж Металио Лименария
Плаж Металио Лименария

Плажа Пефкари

Местоположение: Пефкари

Описание: Пефкари плаж е един от най-известните плажове на остров Тасос, печелейки син флаг на Европейския съюз. Плаж с бял пясък, кристално чисти води, идеално място за водни спортове. На плажа има  големи хотели, квартири, къмпинги, бар на плажа, ресторант и училище за гмуркане. Плажа е  удостоен с две сини знамена от Фондацията за екологично образование (FEE)

Плажа Пефкари  Тасос
Плажа Пефкари

Плаж Потос

Местоположение: Потос

Описание: В космополитен Потос на остров Тасос, пясъчниа  плаж се простира по протежение на селото с шезлонги и чадъри. Бар на плажа, водни спортове , механи, ресторанти .Тук спада и   Св. Антоний плажа,  характерен със своята чистота и плитки и кристално чисти води.

Плаж Потос
Плаж Потос

Плаж- Св. Антоний

Местоположение: Потос

Описание: Плажът на Сан Антонио и Сан Антонио бряг е продължение на плажа на Потос. Това е пясъчен плаж с кристално чисти води, много добре организирани с шезлонги, чадъри, хотели, стаи, ресторант и бар на плажа.

Сан Антонио Тасос
Сан Антонио

Плажа  Rosogkremos

Местоположение: Потос

Описание: Плажът Rosogkremos, разположен на 1 км от Пото. Пясъчен плаж с ясни кристални води, идеални за тихи и малки деца.

Плажа  Rosogkremos Тасос
Плажа Rosogkremos

Плажа Фин пясък бряг

Местоположение: Потос

Описание: фин пясък плаж се намира на 6км от Пото, с кристално чисти води, шезлонги, чадъри, водни спортове и бар на плажа.

Плажа Фин пясък бряг Тасос
Плажа Фин пясък бряг

Плажа Астрис

Местоположение: Астрис

Описание: Този плаж се намира в едноименното селище Астрис  около 1 км до манастира “Архангел. Има плажа,  плитки чисти води и “Златни пясъци”. Ще откриете рибен ресторант с многог добри ястия. Идеален за релаксация.

Плажа Астрис Тасос
Плажа Астрис

Ливади бряг

Местоположение: Ливади

Описание: Ливади плаж се намира точно под манастира “Архангел Михаил”, изключителен пейзаж. Тя е организирана пясъчен плаж с ясни плитки води, които са безопасни за деца с чадъри, шезлонги и бар на плажа. Това е добре известно на тези, които са на къмпинг.

Ливади бряг Тасос
Ливади бряг

Плаж Тимония

Местоположение: Тимония

Описание: Плажът Thimonia намира в село Тимония (гняв). Тои  е чист, пясъчен плаж с кристално чисти води. Той е организиран плаж,  най-тихия и спокен  плаж. Идеален за семейство.

Плаж Тимония Тасос
Плаж Тимония

Плажа Агиос Йоанис

Местоположение: Свети Йоан

Описание: Плажът Агиос Йоанис (нос Babouras) се намира на югоизточния бряг на остров Тасос, между Кинира и Астрис, на 2 километра от Алики. Това е безлюден залив с пясъчен плаж. Кристално чистата вода, красивите околности. Организиран плаж с шезлонги и чадъри. Той е идеален за тези, които търсят отдих и спокойствие. Съчетава красива природа и исторически интерес, защото има разкопки  в района.

Плажа Агиос Йоанис Тасос
Плажа Агиос Йоанис

Плажа Алики

Местоположение: Алики

Описание: Алики е  полуостров с чист плаж, кристално чисти тюркоазени плитките води на древните паметници и красивите традиционни таверни, привлича всички посетители на Тасос.

Плажа Алики Тасос
Плажа Алики

Плажа Парадайз

Местоположение: Кинира

Описание: Този плажен рай, разположен срещу остров Кинира, с пищна борова гора достига от златистия пясъчен плаж с кристално чисти плитки води, където ще намерите чадъри и бар на плажа.

Плажа Парадайз Тасос
Плажа Парадайз

Плажа Голдън Бийч

Местоположение: скала Потамня

Описание: Златня  плаж на  Ла Скала Потамия. Организиран плаж със сини плитки води, сенници, морски спортове. По плажната ивица има, таверни, кафенета и бар на плажа.

Плажа Голдън Бийч Тасос
Плажа Голдън Бийч

Плажа Златни Пясъци

Местоположение: Скала Панагия

Описание: Плажа Голдън Бийч – Golden Beach е един от най-известните и Тасос плаж с шезлонги, чадъри, бар на плажа и водни спортове, спечелвайки две сини знамена от Фондацията за екологично образование (FEE)

Плажа Златни Пясъци Тасос
Плажа Златни Пясъци

Плажа Папалимани

Местоположение: Лимена

Описание: Плажът е пясъчен Papalimani малък плаж с плитки кристално чисти води, само на 2 км от пристанището в южната посока  на остров Тасос. Има плажа,  разполага с бар на плажа – ресторант и могат да бъдат посетени организирани екскурзии с лодка от пристанището на остров Тасос.

Плажа Папалимани Тасос
Плажа Папалимани

Плажа Макриамос

Местоположение: Макриамос

Описание: Плажът се намира на 1 км  от пристанището на остров Тасос.Един  От най-организираните плажове с плитки, кристално чисти води, висок пясък с чадъри, ресторант, бар на плажа. За децата  ще открие детска площадка за деца до 12 години, с всички изисквания за безопасност и плитките води карат децата да се чувстват, но да бъдат безопасни. Разбира се винаги има спасител.

Също така  могат да играят тенис, билярд, пинг-понг, да опитате късмета си в баскетбола, но и плажен футбол и волейбол. Beach Син флаг, присъдена от Фондацията за екологично образование (FEE).

Плажа Макриамос Тасос
Плажа Макриамос

Плажа Стария Лимани

Място:  Тасос

Описание: Плажа, в непосредствена близост до старото пристанище на остров Тасос. Организиран плаж с плитки кристално чисти води, шезлонги, чадъри и много плажни  барове, узо и ресторант.  Син флаг, присъдена от Фондацията за екологично образование (FEE).

Плажа Стария Лимани Тасос
Плажа Стария Лимани

Плажа Глифонери

Местоположение: Скала Рахони

Описание: Този плаж се намира в село  Скала Рахони  плажа не е организиран, но има много плитки кристално чисти води и “Златни пясъци”. Само на 10 метра от ресторант – механа, за да се насладите на добра храна.

Плажа Глифонери Тасос
Плажа Глифонери

Плажа Скала Калирахи

Местоположение: Скала Калирахи

Описание: Плажът на Скала Калирахи намиращ се  на източната част на Тасос и пясъчен плаж с кристално чисти плитки води, които са идеални за деца и релаксация. С шезлонги, чадъри и бар на плажа.

Плажа Скала Калирахи Тасос
Плажа Скала Калирахи

Плаж Клисмата

Местоположение: Скала Калирахи

Описание: Плажът е единственния  плаж на остров Тасос с кръгли камъчета и кристални води.Намира се на  1 км от село Скала Kallirachi. Идеално плаж за отдих и добри пресни рибни таверни на произведения преди средата на миналия век. Регион, известен в цялиа остров с вкусната черна Марида..

Плаж Клисмата Тасос
Плаж Клисмата

Плажа Скала Сотирос

Местоположение: Скала Сотирос

Описание: Плажът е  пясъчен плаж с плитки води . Организиран с шезлонги, чадъри, бар на плажа и ресторант.

Плажа Скала Сотирос Тасос
Плажа Скала Сотирос

Плажа Атспас

Местоположение: Скала Марион

Описание: Плажът Atspas разположени на изхода от село  към Лименария. Пясъчен плаж с плитки кристално чисти,тихи  води, идеални за деца . С шезлонги, чадъри и бар на плажа.

Плажа Атспас Тасос
Плажа Атспас

Плажа Трипити

Местоположение: Лименария

Описание: Плажът Трипити, разположен югозападно от остров Тасос, само на 2 км от Лименария. Бял пясък и плитко кристално чисти води, плажни чадъри, узо, плажен бар и ресторант. В района има големи хотели и квартири.

Плажа Трипити Тасос
Плажа Трипити

Плажа Лименария

Местоположение: Лименария

Описание:  Лименария плаж е пясъчен плаж  с чиста вода с плажни чадъри, водни спортове, узо барове, ресторанти и много кафенета. Вие ще опитате най-известните и традиционни понички Тасос.

Плажа Лименария Тасос
Плажа Лименария

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Тасос хотели резервация